UTBILDNING HOS SWEDAVIA

På alla hjärtans dag åkte vår språkkonsult Kate Reuterswärd till Stockholm Arlanda för att hålla i ett två-dagars seminarium på Swedavia*. De som denna gången fick intensivutbildning i engelska var Swedavias VIP koordinatorer, besökskoordinatorer samt försäljnings- och bokningsrepresentanter. Deras arbete är att ta emot och ge guidade turer på flygplatsen åt utländska VIP-besökare.

För att kunna utföra denna uppgift på bästa sätt ville de förbättra sina språkkunskaper både i tal och skrift. De har fått arbeta aktivt under två dagar med både teori, muntliga övningar och rollspel. Slutresultatet är att deltagarna har byggt upp en vokabulär i engelska relevant för sina specifika verksamhetsområden. De har fått ett mer nyanserat och innehållsrikt språk samt lärt sig hur man skriver brev, mejl och rapporter på engelska med lämplig ton och rätt ordval.

Swedavia äger, driver och utvecklar 11 flygplatser. Swedavia är ett statligt bolag med omkring 2 500 medarbetare och omsätter cirka 4,5 miljarder kronor