Om oss

låda

Vad gör vi?

Vi hjälper våra kunder att förbättra sina färdigheter inom olika språk. Detta gör vi genom att erbjuda tjänster inom översättning och språkgranskning samt anordna språkutbildningar med varierande teman.

Vilka är vi?

Orange Box består av ett tätt sammansvetsat team av översättare och språkkonsulter som tillsammans arbetar för att förbättra våra kunders kommunikation.

Att vi skiljer oss åt när det kommer till bakgrund, modersmål, utbildning och arbetslivserfarenhet ser vi som företagets främsta styrka. Individuellt bidrar vi med kunskap om olika länder, kulturer och branscher. Det som binder oss samman är vårt gemensamma intresse för språk, kultur, kommunikation och utbildning.

Från Manchester till Malmö (via Italien, Spanien, Argentina….)

Grundaren av Orange Box, engelsmannen Simon Francis, har över 16 års erfarenhet av att undervisa svenskar i företagsengelska. Innan han slog sig ner i Sverige hann han med att bo och arbeta i tio olika länder. För att slå mynt av sina kulturella erfarenheter började han skriva och 2003 publicerades hans populära bok ”BritSpeak – the Language of the British”. Tre år senare bildades Orange Box och sedan starten har företaget vuxit från att ha varit ett enmansföretag till ett stort team översättare och språkkonsulter som tillsammans arbetar för att erbjuda ett komplett utbud av språk- och kommunikationstjänster.

Unik översättningsbyrå

Alla våra översättare arbetar in-house, exklusivt för Orange Box och enligt fastställda kvalitetsprinciper. Vi översätter från svenska till engelska och från engelska till svenska. Vi har även frilansöversättare för ett antal andra språk. Förutom översättning arbetar vi med korrekturläsning, språkgranskning, textredigering och copywriting samt ljudinspelning och bearbetning. Vår kompetens och erfarenhet gör att vi kan leverera översättningar snabbt, skickligt och säkert.

Skräddarsydd språkutbildning

När Orange Box 2010 gick från att bara erbjuda översättningar till att även erbjuda språkutbildningar ändrade vi vårt ledord från ”engelskaspecialisterna” till ”språkexperterna”. Utbudet av kurser har styrts av efterfrågan och idag erbjuder vi utbildning i flera olika språk. Vi hjälper både dem som vill lära sig ett språk enbart för att det är roligt och dem som vill vässa sina kunskaper för att stå sig bättre i konkurrensen på den internationella marknaden.